fallback

Трансинвестмънт АДСИЦ реализира загуба от 18 хил. лв. за деветмесечието

Приходите от дейността възлизат на 22 хил. лв., докато съвкупните разходи са на стойност 40 хил. лв.

12:24 | 20.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Към края на деветмесечието Трансинвестмънт АДСИЦ регистрира загуба от 18 хил. лв., показват данните от междинния финансов отчет на дружеството. За същия период на миналата година отрицателният финансов резултат е в размер на хиляда лева.

Приходите от дейността възлизат на 22 хил. лв., докато съвкупните разходи са на стойност 40 хил. лв. Предметът на дейност на компанията включва секюритизация на вземания по кредитни карти.

Общата сума на активите нараства с 88% от началото на годината до 932 хил. лв., след закупуването на два динамични пула от вземания по главници, формирани от договори за картово разплащане, през юни и юли. Кредитните карти са издадени от Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД. Общата номинална стойност на вземанията е 820 хил. лв., като първият пул е закупен на цена от 463 хил. лв., а вторият - за 296 хил. лв.

Паричните средства на Трансинвестмънт АДСИЦ намаляват до 152 хил. лв. спрямо 495 хил. лв. в началото на годината. Основният капитал към 30 септември е 650 хил. лв., а собственият – 924 хил. лв.

Акционери в дружеството са Петрол Холдинг АД със 70% и Пиреос Евробанк с 30 на сто от капитала.

Книжата на компанията бяха въведени за търговия на БФБ–София на 15 август тази година, като оттогава по позицията не са сключвани сделки.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:10 | 12.09.22 г.
fallback