fallback

Електронният център на Johnson Controls у нас става най-големият за групата

Досега компанията е инвестирала в България около 5 млн. лв.; за в бъдеще ще търси не само служители с опит, но и студенти

14:05 | 12.10.06 г.

„Имаме амбицията да станем най-големият технологичен център в дивизия електроника в Johnson Controls“, заяви днес Росен Филипов, Директор Инженеринг Johnson Controls България по повод официалното откриване на новия технологичен център за електроника на компанията в София.

Американската компания разполага с над 250 предприятия по света, но само 5 технологични центъра за електроника, базирани в САЩ, Франция, Германия и в България.

Вицепрезидентът и генерален мениджър „Електроника“ за Европа Томас Патцелт заяви, че Johnson Controls не планира установяване на производствена дейност в България, но ще увеличи в бъдеще инженеринговата дейност в страната.

По думите на Росен Филипов компанията е инвестирала около 5 млн. евро в България, като „инвестициите в човешки ресурси са многократно повече и на практика са неизмерими“. Johnson Controls Electronics България търси не само висококвалифицирани професионалисти, но и начинаещи в областта като например студенти.

В момента в българския технологичен център в София работят 320 души, като в бъдеще ще бъдат наети още 150 служители, които ще работят в сферата на разработването на нови продукти и тяхното тестване.

Продуктовата гама на Johnson Controls включва седалкови системи, контролни табла, кабини, врати, облегалки, интегриран интериор, вътрешна електроника, управление на енергийните разходи и акумулатори. Сред основните клиенти на компанията са Alfa Romeo, Audi, BMW, Chrysler, Citroën, Dacia, DaimlerChrysler, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lancia, Land Rover, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Suzuki, Toyota, Vauxhall, Volvo и VW.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:24 | 12.09.22 г.
fallback