fallback

Север Холдинг продава акциите си в Мизия АД-Горна Оряховица

СД на холдинга е взел решение за продажбата на притежаваните от дружеството 80,22% от капитала на Мизия АД-Горна Оряховица

14:55 | 11.10.06 г.

От съобщение на БФБ-София става ясно, че на 10 октомври Съветът на директорите на Север Холдинг АД-ВеликоТърново е взел решение за продажба на притежаваните от холдинга 273 551 бр. акции от капитала на Мизия АД-Горна Оряховица, представляващи 80,22 на сто от капитала на последното.

Справка в АПИС сочи, че предметът на дейност на Мизия АД е производство на тухли, керемиди и други строителни изделия от печена глина.

Освен в Мизия АД, Север Холдинг има инвестиции в капитала на още едно дъщерно дружество – Вакуумтерм АД-Велико Търново, чийто предмет на дейност е производство на машини със специално предназначение.

За полугодието Север Холдинг обяви нетна консолидирана печалба в размер на 102 хил. лв. спрямо отрицателен финансов резултат в размер на 29 хил. лв. за същия период на 2005 г.

За последно акциите на холдинга бяха обект на покупко-продажба на 5 октомври при цена 0,95 лв. Търсене има на 0,98 лв., но липсва предлагане.

Свързани компании:

Север Холдинг АД(SEVH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:44 | 14.09.22 г.
fallback