fallback

Подготвят база данни с информация за всяко село в България

Tова е първата задача, която си е поставила създадена преди два дни Асоциация на българските села

10:38 | 11.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Завършване на единствената база данни с информация за всяко село в България – това е първата задача, която си е поставила създадена преди два дни Асоциация на българските села. Според Борислав Борисов, председател на Управителния съвет на асоциацията, наличието на информация от всички аспекти, касаещи живота в селата, е първата задължителна стъпка в посока реализацията на проекти в областта на социалните дейности, образованието, здравеопазването, привличането на инвеститори в областта на селското стопанство, селския туризъм, различни производства и услуги.

Асоциацията е първата по рода си неправителствена организация у нас, която ще представлява пред обществото и в чужбина възможностите за развитие на повече от 5000 български села, както и стоящите пред тях въпроси за решаване. По думите на Борисов асоциацията вече разполага с официални предложения за сътрудничество, обмяна на опит, инвеститорски намерения и желания за побратимяване с редица села от Франция, Италия, Германия и Великобритания.

Основни цели на учредителите са законодателна инициатива в областта на българските села, стимулиране на туризма в селските райони, привличане на инвестиции и възраждане на селското стопанство, намаляване на миграцията от селските райони и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:55 | 13.09.22 г.
fallback