fallback

С 24% нарастват приходите от продажби на коли за януари-август

Увеличението при търговията с автомобилни горива и смазочни материали е от 16,9%

16:38 | 10.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Приходите от продажби в сектор “Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили и мотоциклети, на лични вещи и стоки за домакинството” за периода януари-август 2006 г. реално нарастват с 5,1% в сравнение със същия период на предходната година, показват данни на Националния статистически институт.

Продължава тенденцията за най-голям ръст при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили – 20,7%. Повишението за пореден месец се определя от високия ръст при търговията с автомобили и мотоциклети, възлизащ на 24,4%. Увеличението при търговията с автомобилни горива и смазочни материали е от 16,9%. При търговията на дребно нарастването е с 11,6%, като най-голямо е при търговията на дребно със стоки за домакинството – 18,1%. Търговията с текстил, облекло и обувки бележи ръст от 12,3%, а търговията с фармацевтични и медицински стоки – 8,7%. При търговията на едро увеличението е 1,6%, определено от ръста в търговията с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия – 9,7% и търговията със стоки за домакинството – 6,8%, които компенсират незначителното намаление във всички останали съставни групи.

През месец август нетните приходи по съпоставими цени нарастват с 6,2% спрямо същия месец на миналата година, резултат от положителните темпове във всички основни търговски дейности. Увеличението достига 24,2% при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили, 13,3% при търговията на дребно и 2,2% при търговията на едро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:05 | 13.09.22 г.
fallback