fallback

Холдинг Нов Век планира издаване на облигации с номинал до 100 млн. лв.

Решението за овластяване Съвета на директорите за издаване на облигационните емисии ще бъде гласувано на ОСА на 10 ноември

11:15 | 10.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Холдинг Нов Век свиква Общо събрание на акционерите на 10 ноември, на което ще бъде гласувано решение за овластяване на Съвета на директорите за издаване на облигации в размер до 100 млн. лв., гласи съобщение в Държавен вестник.

За целта ще бъдат гласувани и промени в устава на дружеството и отмяна на забраната за издаване на облигации и привилегировани акции. Проектът за решение предвижда овластяване Съвета на директорите да издаде една или повече облигационни емисии, включително конвертируеми, с общ номинал до 100 млн. лв. или равностойността им в друга валута в срок до 5 години от вписването на изменението на устава в търговския регистър.

Съветът на дриекторите ще има право да определя реда на издаване и параметрите по емисиите, като номинална стойност на една облигация, начин на изчисляване и изплащане на лихвите, вида и размера на предоставеното обезпечение и др.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание на акционерите, е 25 октомври. При липса на кворум събранието ще се проведе на 24 ноември.

За първото шестмесечие на 2006 година Холдинг Нов Век обяви загуба от 2 хил. лв. в сравнение с 4 хил. лв. за същия период на миналата година. Основният капитал на дружеството към 30 юни е 650 хил. лв., а собственият – 707 хил. лв.

Последната сделка по позицията е сключена на 17 март тази година на ниво от 0,35 лв. за акция. В момента офертите са на нива от 0,25 лв. „купува“ и 0,40 лв. „продава“.

Свързани компании:

Холдинг Нов Век АД(HNVK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
fallback