fallback

Членовете на УС и НС на Химимпорт подадоха декларации за дялови участия

Набраната сума от първичното публично предлагане ще се използва за заплащане на стойността на новите акции от капитала на Централна кооперативна банка и за създаване на взаимни фондове

16:24 | 06.10.06 г.

Малко повече от три седмици преди регистрацията си на емисията на Химимпорт на Българска фондова борса в институцията постъпиха декларации по чл. 114б, ал. 1 от ЗППЦК.
Декларациите показват юридическите лица, в които членовете на управителните и контролните органи притежават пряко или непряко поне 25 на сто от гласовете в общото събрание или върху които имат контрол.
Подобни декларации са постъпили от Никола Мишев, Цветан Ботев, Александър Керезов, Иво Георгиев и Марин Митев, в качеството им на членове на Управителния съвет, както и от Иво Георгиев и Никола Дамянов, като членове на Надзорния съвет.
В качеството си на изпълнителен директор и представляващ Химимпорт Инвест АД декларация е попълнил и Иво Георгиев, а като представляващ ЦКБ Груп Асетс мениджмънт ЕАД – Тихомир Атанасов.
На 20 септември приключи подписката за участие в първичното публично предлагане на акциите от увеличението на капитала на Химимпорт АД. Записани бяха всичките 11,083 млн. акции, като набраната сума от 44,103 млн. лв. ще се използва за заплащане на стойността на новите акции от капитала на Централна кооперативна банка, както и за създаване на животозастрахователно, здравноосигурително дружество и взаимни фондове.
От компанията очакват регистрацията на акциите от увеличението на капитала в Централен депозитар да бъде реализирана до 10 октомври, а въвеждането на акциите за търговия на Българска фондова борса - София - до 31 октомври 2006 г.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:46 | 13.09.22 г.
fallback