fallback

Елаците-МЕД взима софийското „Пътища и съоръжения“ срещу 29 млн. лв.

Първоначалната цена в търга беше 8,3 млн. лв.; на второ място се класира офертата на ХД Пътища

14:28 | 06.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

„Елаците – МЕД” АД спечели публичния конкурс за продажбата на 100% от капитала на общинското дружество „Пътища и съоръжения“ ЕАД, съобщиха от Столична община. Предложената цена е 28 888 999 лв., платими изцяло в деня на подписване на договора, а планираните инвестиции в компанията са за 14 млн. лв. Първоначалната цена в търга беше 8,3 млн. лв.

На второ място в конкурса е класиран ХД Пътища с предложена цена от 25,3 млн. лв. и инвестиционна програма за 8,64 млн. лева, а трета е офертата на „Геотехмин“ ООД с цена от 22,3 млн. лв. и инвестиционна програма за 7 млн. лв. “Геотехмин“ се управлява и представлява от Цоло Вутов, който е сред управляващите и на Елаците-МЕД АД.

Победителят „Елаците – МЕД“ купи през миналата година в приватизационни сделки още няколко дружества за пътно поддържане в страната, сред които „Пътно поддържане - София“ за 2,85 млн. лв., „Пътно поддържане - Лом” ЕООД за 570 хил. лв. и „Пътно поддържане - Годеч“ ЕООД за 4,43 млн. лв. Основен предмет на дейност на купувача е добив и обогатяване на мед и други метали, ремонтна и инженерно-внедрителска дейност, производство на инертни материали, търговия и управление на промишлени отпадъци, транспорт и др. Закупеното сега „Пътища и съоръжения“ ЕАД притежава около 128 дка имоти в Банкя, Княжево и Орландовци. За миналата година дружеството има печалба в размер на 49 хил. лв. Извършена преди приватизацията му проверка на състоянието на компанията показа множество нарушения и нередности в управлението, като например източване на финансови средства, големи разходи за командировки и др.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:51 | 13.09.22 г.
fallback