fallback

ХД Пътища с пети голям договор от началото на годината

Холдингово дружество Пътища притежава 15 дъщерни дружества

16:22 | 05.10.06 г.

ХД Пътища АД-София сключи петия си голям договор от началото на годината, става ясно от съобщение на Българска фондова борса. Дружеството подписа договор с Фонд "Републиканска пътна инфраструктура", който включва "Доставка, монтаж и гаранционно обслужване на нови стоманени предпазни огради или ремонт и възстановяване на елементи от съществуващи огради по пътищата от републиканската пътна мрежа за обособена позиция А - Северозападен регион-области Видин, Монтана, Враца.

Общата стойност на контракта превишава 10% от средните приходи на дружеството за последните три години.

През последните пет месеца ХД Пътища сключи договор за Текущ ремонт и поддържане и зимно поддържане на 810 км с Областно пътно управление-Плевен; текущ ремонт, поддържане и зимно поддържане на 638,691 км републикански пътища на територията на Областно пътно управление Враца; Реконструкция и рехабилитация на пътя Русе – Бяла и рехабилитация на път I-2, І-3 и І-5, състоящ се от пътни участъци по направление: Коритна – Севлиево, Луковит – Коритна, Коритна – Ябланица, Севлиево – Велико Търново, Дряново – Габрово и Дебелец – Габрово.

В началото на септември Бургаски корабостроителници АД прехвърли притежаваните 45,16 на сто от капитала на дружеството, като купувач на пакета е Роуд Инжениринг 2004 АД, собственост на Атанас Кисьов и Красимир Сланчев. Вабо хит ЕООД притежава други 23,99%.

Холдингово дружество Пътища има 15 дъщерни дружества, като само в едно от тях не е едноличен собственик, а държи 95,62 на сто. Днес по позицията се прехвърлиха 38 лота на нива от 3801,00 и 3850,00 лв. за брой.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:31 | 13.09.22 г.
fallback