fallback

Пускат депозити с опция за достъп до световните финансови пазари

С новия продукт ОББ цели привличане на дългосрочни депозити

13:00 | 04.10.06 г.

Обединена българска банка ще предложи на пазара нови структурирани депозити, които дават възможност за достъп до международните финансови пазари и по-високата доходност, която те предлагат, но при 100% сигурност на първоначално вложените средства (депозитът). Това стана ясно днес на пресконференция на банката по повод представянето на новите депозити Wall Street.
Влагайки свободните си средства в депозит Wall Street, клиентът получава пълна гаранция за главницата плюс гарантирана възвращаемост от 0,5% за депозити в евро и 1% за депозити в долари и възможност за по-висока възвращаемост на падежа. Срочността им варира между 3 месеца и 3 години, а минималната сума на депозита е 1000 валутни единици.
Клиентът може да избира между няколко вида структурирани депозита Wall Street. Единият от тях е 3-годишният депозит „Оптимален инвестиционен портфейл“, който е обвързан с 8 чуждестранни индекса – S&P 500, DJ Eurostoxx 50, Nikkei 225, WTI Crude Oil, Aluminium, Copper, iBoxx Eurozone Souvereign и FTSE European Public Real Estate.
Други разновидности са 3-месечният депозит с доходност, обвързана с движението на курса EUR/USD, и 3-месечният депозит с доходност, обвързана с движението на курса USD/BGN. От 15 октомври стартира първият тригодишен продукт, като през всеки следващ месец банката ще предлага по един нов.
С новия продукт ОББ цели привличане на дългосрочни депозити. На въпрос на Investor.bg дали ще се промени капиталовата адекватност на банката съгласно критериите на Базел II в резултат на въвеждането на продукта, главният изпълнителен директор на банката Стилян Вътев отговори отрицателно.
За 2006 г. банката очаква увеличение на печалбата преди облагане с данъци от 30% до 150 млн. лева.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:10 | 13.09.22 г.
fallback