fallback

Туристи ще пътуват „в непознатото Възраждане“ в Габрово

Идеята на проекта е да се популяризират по-малко известни туристически дестинации в региона, свързани с българското Възраждане като: Батошевски манастир, Соколски манастир, Табахната (възрожденска кожарска работилница) в Севлиево

10:49 | 03.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

“Търговска марка Област Габрово – Пътуване в непознатото Възраждане” се нарича проектът, който Областната администрация - Габрово спечели по програма ФАР 2001 Икономическо и социално сближаване “Развитие на културния туризъм в България”. Проектът е на стойност 334 089 евро.

Вчера бе подписан договорът с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за неговото изпълнение. В проекта се предвижда в продължение на една година да се създаде и промотира локален културен маршрут, който е израз на културния и исторически потенциал на българското Възраждане. Маршрутът ще обхваща териториите на четирите общини от област Габрово.

Идеята на проекта е да се популяризират по-малко известни туристически дестинации в региона, свързани с българското Възраждане като: Батошевски манастир, Соколски манастир, Табахната (възрожденска кожарска работилница) в Севлиево.

По проекта е предвидено е да се осъществят две дейности - реставрация на културни забележителности и обществената туристическа инфраструктура, както и промотиране на локален културен туристически продукт „Пътуване в непознатото Възраждане” – създаване на електронна база-данни за съществуващия туристически потенциал на региона, маркетингово проучване за състоянието на туристическия сектор, подготовка и издаване на печатни материали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:37 | 13.09.22 г.
fallback