fallback

Произведоха първите у нас прозрачни изборни урни

Производител е фирма Андреа БГ, която спечели обществената поръчка за изработването им

18:52 | 02.10.06 г.

Първите у нас прозрачни изборни урни, предназначени за предстоящия президентски вот, вече са произведени и експедирани от Пловдив. А първият им получател е Министерството на външните работи, което ще ги препрати към избирателните секции извън България.

Производител е фирма Андреа БГ, която спечели обществената поръчка за изработването им.

Вицепремиерът и министър на държавната администрация Николай Василев днес направи специална инспекция във фирмата и остана доволен от качеството им. Трима служители се качиха върху дъска, поставена върху урната, която издържа тежестта им.

"По принцип урните са за еднократна употреба, но при правилното им използване могат да бъдат и вечни", увери управителят на Андреа БГ Владислав Шиндов.

Всичките сто работници и служители на фирмата са ангажирани единствено с производството на прозрачните предизборни урни. Суровината се внася с тирове от Словакия. Общият брой на кутиите е 13 500. Освен за производството, фирмата е задължена да осигури и доставката им до избирателните секции. Тази задача в качеството на подизпълнител вече е започнала да изпълнява фирма Спийди.

В случай на несправяне с поръчката Андреа БГ ще трябва да заплати на държавата 600 000 лв. неустойка. Това представлява 60 процента от стойността на обществената поръчка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
fallback