fallback

Нова верига телефонни кабини ще изгражда Некском в България

Телефонните кабини, които носят марката „АЛО“, към момента са общо 23, от тях седем – в София

17:57 | 02.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Некском България изгражда верига от собствени телефонни кабини, съобщиха от компанията след получаването от Комисията за регулиране на съобщенията на Общи условия (ОУ) за тази си дейност.

Телефонните кабини, които носят марката „АЛО“, към момента са общо 23, от тях седем – в София. Предстои откриването на нови телефонни кабини, които ще бъдат превърнати в бизнес центрове за обслужване на клиенти на всички предлагани услуги от компанията. Целта на Некском е на първо време да има по минимум две телефонни кабини в по-големите градове, в които развива дейност, а те са общо 28 в страната.

В телефонните кабини ще могат да се провеждат телефонни разговори към всички дестинации. Отчитането на продължителността на разговорите се извършва с автоматична отчитаща система за отброяване, а тарифата все още не е обявена, тъй като предстои да бъде одобрена от КРС.

Некском България е основана през 1998 г. Компанията е със 100% участие на американския оператор Nexcom Telecommunication LLC, която е петата компания в световен мащаб, развиваща технологията пренос на глас през интернет (VoIP).

В края на миналата година компанията получи лиценз клас Б за технологията „точка към много точки”, за който плати 6,172 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
fallback