fallback

Allianz пуска нов животозастрахователен продукт

Allianz Best Invest е животозастрахователен продукт с фиксирана продължителност от 10 години и е обвързан с индекса Dow Jones EuroStoxx 50

13:00 | 02.10.06 г.

ЗАД Алианц България Живот пусна на пазара специална лимитирана серия на индексно базиран животозастрахователен продукт, съобщиха от компанията.

Новият продукт се нарича Allianz Best Invest и е предназначен за частни лица. Той съчетава класическата животозастрахователна защита с растеж на доходите, комбинирана и с възможност за допълнителна печалба от положителното развитие на капиталовия пазар. От началото на октомври продуктът се предлага едновременно в България, Хърватска, Чехия, Полша, Румъния и Словакия.

Allianz Best Invest е животозастрахователен продукт с фиксирана продължителност от 10 години и е обвързан с индекса Dow Jones EuroStoxx 50. Минималната застрахователна премия е 2000 евро.

Като допълнение на 100% инвестираната сума, върната след изтичане на 10 -годишния период (капиталова гаранция), клиентът получава, например в България, други минимум 20% върху платената премия (гарантирана доходност). Тази гаранция се постига чрез подсигуряване на инвестицията със сертификат с А+ рейтинг от Дрезднер Банк, който е капиталово гарантиран и предлага минимална възвращаемост от 120% в деня на падежа.

Дрезднер Банк е 100% собственост на Allianz Group и е третата по големина банка в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:11 | 14.09.22 г.
fallback