fallback

УС на ОЦК смята търговото предложение на Интертръст за справедливо

Новото търгово предложение от Интертръст за закупуване на всички останали акции с право на глас в Общото събрание на ОЦК е на цена 16,50 лв. за акция

16:19 | 30.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

В БФБ-София АД е постъпило мотивирано становище от Управителния съвет на Оловно цинков комплекс АД-Кърджали относно отправеното от Интертръст ЕАД търгово предложение за закупуване на акциите на останалите акционери на дружеството.
Според становището на Управителния съвет, търговото предложение "съответства на нормативните изисквания и е справедливо по отношение на акционерите - адресати на предложението, с оглед развитието на дружеството в бъдеще. Считаме, че предложената цена е в съответствие с изискванията на ЗППЦК и наредбите по прилагането му и е справедлива както с оглед текущото състояние на дружеството, така и предвид перспективите за развитието му, тъй като в бъдеще не се предвиждат съществени промени в дейността и активите на ОЦК АД, които биха могли да повлияят съществено върху цената на акциите.“
 
В четвъртък в БФБ постъпи нов проект на търгово предложение от Интертръст ЕАД за закупуване на всички останали акции с право на глас в Общото събрание на публичното дружество "Оловно цинков комплекс" АД – Кърджали, този път на цена от 16,50 лв. за една акция.
Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение към предложението. Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 115 308, като Интертръст не възнамерява да поиска отписване на дружеството от публичния регистър, воден от КФН.
На 19 септември Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на предишното търгово предложение на Интертръст от края на август, което бе на цена от 13,16 лв. за акция.
Според данните за броя акции, притежавани от членовете на Управителния съвет, Огнян Стоянов Михайлов притежава 200 броя акции от капитала на дружеството и не възнамерява да приеме търговото предложение.
Прокуристът Атанас Георгиев Апостолов притежава 464 броя акции от капитала на ОЦК и също не възнамерява да приеме търговото предложение. Останалите членове на Управителния съвет не притежават акции на дружеството.
 
В момента Интертръст притежава 8 298 052 акции от ОЦК, представляващи 98,63% от капитала на дружеството.
 
В петък бяха изтъргувани 400 акции на дружеството на цена 18,70 лв., като офертите за покупка са на цена от 17 лв., а за продажба - на ниво от 18,40 лв. за брой.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:54 | 13.09.22 г.
fallback