fallback

Кандидатите за България Ер: Приватизацията е тежка и неизбежна

АП проведе и двете запланувани срещи с кандидат-купувачие и синдикалните организации

14:43 | 29.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Участниците и в двете срещи, организирани от Агенция за приватизация (АП) с компаниите, които желаят да закупят 99,99% от капитала на България Ер ЕАД, се обединиха около тезата, че приватизацията на превозвача е тежка и неизбежна. Това става ясно от съобщение на АП след проведената в четвъртък среща и с втория кандидат за дружеството - Еър Уан – България ЕООД, след като в началото на седмицата такава бе направена и с Балкан Хемус Груп ЕАД.

Представителите на синдикатите потвърдиха подкрепата си за необходимостта от бърза приватизация на “България Ер” ЕАД, уточняват от АП. И пред този участник в конкурсната процедура са изложени исканията бъдещият собственик на дружеството да поеме ангажименти за спазване на Колективния трудов договор за целия срок на действието му, пренасяне на индивидуалните трудови договори и при новия собственик, в съответствие с чл. 123 от Кодекса на труда и запазване на броя на работните места в дружеството на нивото, на което са били при започването на летния чартърен сезон.

От синдикатите искат още да не се допуска намаляване на работните заплати и социалните плащания, съответстващи на квалификацията на персонала.

Представителите на “Еър Уан – България” ЕООД, собственост на Еър Уан, Италия, са запознали присъстващите с основния предмет на дейност на компанията и декларирали своя интерес по отношение на бъдещото развитие на “България Ер” ЕАД.

Началната цена, от която Еър Уан – България и Балкан Хемус Груп (100% притежание на Химимпорт) ще могат да наддават за превозвача, е 10 млн. лв. Окончателните оферти ще се подават до 14 часа на 5 октомври 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:41 | 14.09.22 г.
fallback