fallback

Започват проверки в търговските дружества с държавно участие

Eкспертна работна група ще анализира и резултатите от предишни проверки

18:05 | 27.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Цялостни проверки започват в търговските дружества с държавно участие, съобщиха от Министерски съвет (МС).

Директорът на дирекция „Главен инспекторат” в МС Николай Георгиев е определен със заповед на премиера Сергей Станишев за председател на междуведомствената експертна работна група, която ще обобщава резултатите от извършените проверки от Агенцията за държавна финансова инспекция и от Националната агенция за приходите в търговските дружества с държавно участие в процес на ликвидация, в несъстоятелност и структурно определящи държавни дружества.

Задачата на експертната работна група е да анализира резултатите от проверките и да представя мотивирани доклади с предложения на всеки три месеца – до приключване на всички проверки.

Председателят и заместник-председателят трябва да изготвят примерна програма и график за извършване на проверките, които да бъдат предоставени на министъра на финансите.

Заместник-председател на работната група е изпълнителният директор на АДФИ Гинка Драганинска, а членове са експерти от АДФИ, НАП, Министерския съвет и министерствата на образованието и науката, на държавната политика при бедствия и аварии, на отбраната, на труда и социалната политика, на външните работи, на земеделието и горите и на транспорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
fallback