fallback

IPO-то на София Комерс - Заложни къщи започва на 3 октомври

Началната дата на публичното предлагане е и датата на въвеждане за търговия

15:39 | 25.09.06 г.

Първичното публично предлагане (IPO) на София Комерс - Заложни къщи ще стартира на 3 октомври (вторник), съобщи Българска фондова борса-София. Началната дата на публичното предлагане е и датата на въвеждането за търговия.

Предлагането ще се извърши на "Първичен пазар" на БФБ-София при условията на "закрит аукцион" и ще продължи до 11 часа на деветия работен ден след началото на подписката (7 борсови сесии, считано от първия ден на подписката), тоест до 13 октомври.

През шестия и седмия работен ден след началото на предлагането (съответно 10 и 11 октомври) и съответно между петия и шестия аукцион, няма да се предлагат акции за записване.

Ако предварително се запише цялото количество предлагани акции, то тогава за крайна дата на публичното предлагане ще се счита този работен ден от началото на подписката, през който е записано цялото количество.

Дружеството ще предложи за записване 400 000 привилегировани, безналични, поименни акции с право на един глас в ОСА, с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна стойност 5 лева. Присвоеният борсов код на акциите на дружеството е SOFCOM.

През първия работен ден на подписката ще се предложат за записване всичките 400 000 бр. акции, като в случай на частична продажба на акциите, останалото количество непродадени акции ще бъде предложено за продажба на следващи аукциони до изчерпване на количеството.

В случай че до приключване на петата борсова сесия, или до 9 октомври, са останали незаписани акции, следва прекъсване от два работни дни. На следващите сесии след прекъсването, съответно осмия и деветия работен ден от стартиране на подписката или шестата и седмата борсова сесия (12 и 13 октомври), за записване ще се предложи целият останал обем акции.

Ако увеличението на капитала е успешно, дивидентът, който ще носи всяка една от привилегированите акции, обект на публичното предлагане, ще бъде 0,40 лв. на акция за 2006 г. и 0,75 лв. за всяка една от годините между 2007 и 2015 г.

Срокът за записване на акциите може да бъде удължен еднократно по решение на Съвета на директорите на дружеството.

Банката, в която ще бъде открита набирателната сметка на компанията, е ТБ Алианц България АД.

Свързани компании:

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:55 | 14.09.22 г.
fallback