fallback

Общо 28 премиери на автосалона на Международния панаир-Пловдив

Голям интерес се очаква към представяната за първи път в България ексклузивна италианска марка Мазерати

16:11 | 24.09.06 г.

Най-мащабният за тази година автосалон, организиран от Съюза на вносителите на автомобили в България и Международен панаир-Пловдив, започва от утре – 25 септември. Той се провежда в рамките на рекордното международно есенно техническо изложение.

Вносителите са наели 11 000 квадратни метра площ. Посетителите ще могат да видят 28 премиери на автомобили. Три от тях – на Dacia Logan Combi, Ssang Yong Actyon и Actyon Sports - ще се състоят едновременно в Пловдив и в Париж, където се провежда най-големият за годината автомобилен салон.

По традиция с марките, които внася, най-голям интерес предизвиква експозицията на БалканСтар. Мерцедес ще дебютира с новото си купе CL, което е създадено на базата на S Class. Две ще са премиерите на Джип и по една на Додж и Мицубиши.

Голям интерес се очаква и към представяната за първи път в България ексклузивна италианска марка Мазерати. Нейният официален представител у нас е фирмата Гранспорт Ауто. Вносителят ще покаже лимузината Куатропорте, както и кабриолет версията Гранспорт.

По традиция повечето от участниците в автосалона продават на място със специални панаирни отстъпки, които най-често достигат до 5 на сто. А лизингови къщи предлагат промоционални условия през времетраенето на международното изложение.

Българите продължават все повече да купуват нови автомобили, показват данните на Съюза на вносителите на автомобили в България. Според прогнозата на съюза до края на тази година броят на продадените автомобили ще достигне 40 000. За периода януари-август 2006 г. у нас са закупени общо 26 919 бр. От тях 25 785 са леки и лекотоварни коли – това по принцип е най-големият сегмент на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:05 | 14.09.22 г.
fallback