fallback

Поръчки за над 111 млн. лв. за акциите на Химимпорт

Емисията от акции е записана повече от 2,5 пъти, а броят на инвеститорите, съответно на подадените заявки, надхвърля 2 300

16:11 | 21.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Постъпилата по набирателната сметка на “Химимпорт” АД сума от публичното предлагане е над 111 млн. лв., което означава, че емисията от акции е записана повече от 2,5 пъти, съобщиха от ЦКБ – посредник по предлагането.

По предварителни данни това означава, че поръчките ще бъдат удовлетворени на 40%, или за всеки заявени 100 лв. инвеститорите ще получат акции на стойност 40 лв.

Броят на инвеститорите, съответно на подадените заявки, надхвърля 2 300.

От банката допълват, че сред инвеститорите са водещи финансови институции и инвестиционни фондове от Централна и Източна Европа и скандинавските страни, български банки и инвестиционни посредници и други институционални инвеститори от страната, както и голям брой индивидуални инвеститори.

Вчера, 20 септември, приключи подписката за участие в първичното публично предлагане на акциите от увеличението на капитала на Химимпорт АД.  

Изпращането на потвърждение до инвеститорите относно броя акции, които имат право да получат, ще се осъществи до 27 септември, а връщането на надвнесени суми в случай на свръхзаписване - до 28 септември.

От компанията очакват регистрацията на акциите от увеличението на капитала в Централен депозитар да бъде реализирана до 10 октомври, а въвеждането на акциите за търговия на Българска фондова борса - София - до 31 октомври 2006 г.

Химимпорт планира да увеличи капитала си до 130 млн. лв., като предлага 11,083 млн. акции с номинална стойност един лев и емисионна стойност 4 лв. 

 

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:52 | 05.09.22 г.
fallback