fallback

ОСА на София филм гласува прекратяване на производството по ликвидация

Акционерите също са одобрили промяна в търговското наименование на дружеството на СФИЛМ АД.

17:19 | 20.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Общо събрание на акционерите (ОСА) на София Филм АД, проведено на 18 септември, прие решение за продължаване на дейността на дружеството и прекратяване на производството по ликвидация, сочи съобщение, публикувано от БФБ.

Акционерите също са одобрили промяна в търговското наименование (фирмата) на дружеството на СФИЛМ АД, както и промяна в седалището и адреса на управление на ул. Хан Аспарух 8, район Триадица, гр. София.

Събранието е определило и нов Съвет на директорите в състав Ивайло Николов Коевски, Любомир Божидаров Дафински и Владимир Тихомиров Петров.

Освободен е ликвидаторът на дружеството, като той е освободен и от отговорност за действията, свързани с провеждането на ликвидацията, за периода от вписването в търговския регистър до датата на провеждане на ОСА.

Приети е и изготвеният от ликвидатора баланс и заверен от одитор междинен счетоводен отчет на дружеството за периода от началото на 2006 г. до края на месеца, предхождащ датата на провеждане на ОСА.

След приватизацията на София филм през 2001 г. бяха продадени всички киносалони, които дружеството притежаваше. Осем от тях, сред които Сердика, Модерен театър, Урвич, Мир и Изток, бяха продадени на новоучредени дружества на цена от 4,7 млн. лева. Кината Сердика, Европа палас, Изток и Урвич са продадени на Пеликан ритейл, дъщерно дружество на Equest.

Това предизвика няколко проверки от страна на Агенцията за следприватизационен контрол (АСК) и Комисията за финансов надзор (КФН). За неизпълнение на поетите с приватизационния договор задължения Агенция за следприватизационен контрол е начислила на купувача неустойки в общ размер на 8 050 073,91 лв.

 

По последни данни "Л С Интернешънъл” ЕООД притежава 48,8% от София филм, а Иммофинанс ЕАД държи 40 на сто.

Днес бе прехвърлена една акция на дружеството на цена от 1,35 лв. за брой, което представлява увеличение от 29,81% от последната регистрирана цена на пода на борсата.

Свързани компании:

Сфилм АД(6SF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:59 | 30.08.22 г.
fallback