fallback

Мария Илиева стана главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк

Досега тя беше член на Управителния съвет и изпълнителен директор на HVB Bank Biochim

17:54 | 19.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Управителният съвет на МКБ Юнионбанк АД избра за главен изпълнителен директор на банката Мария Илиева, досегашен член на Управителния съвет и изпълнителен директор на HVB Bank Biochim, съобщиха от МКБ Юнионбанк.

Тя получи от Българска народна банка сертификат за наличие на квалификация и професионален опит в банковото дело за поста. Останалите членове на Управителния съвет и изпълнителни директори са Иван Радев - председател, Анна Аспарухова - заместник-председател, Дорчо Илчев и Петер Черфалви.

Мария Илиева има повече от десет години опит в банковия сектор. През 1995 г. става главен счетоводител на БНП-Дрезднербанк (България). По-късно работи в институциите на Банк Аустрия в България от 2002 г., когато става изпълнителен директор на Ейч Ви Би Банк (България), която през 2002 г. се обедини с Биохим. Завършила е Университета за национално и световно стопанство и има бакалавърска степен от американския колеж "Ричмънд" във Великобритания.

Управителният съвет назначи за прокурист на МКБ Юнионбанк АД Радослав Велков, който досега изпълняваше длъжността директор "Продажби" на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. Той ще отговаря за развитието на банкирането на дребно и управлението на клоновата мрежа на банката.

Унгарската банка МКВ закупи 60% от българската Юнионбанк в началото на юни, като конкретните параметри по сделката не бяха оповестени. Печалбата на МКБ Юнионбанк за първите шест месеца на годината възлиза на 2,93 млн. лв., а общата сума на активите към края на юни е в размер на 593,73 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:57 | 30.08.22 г.
fallback