fallback

Фирми си прокарват сами ток, вода и пътища в индустриална зона край Пловдив

Каростроителната фирма Апекс сревиз построи собствена производствена база за 5 млн. лв.

09:16 | 19.09.06 г.

В нова производствена и складова база за 5 милиона лева се нанесе Апекс Сервиз ООД- Пловдив. Това се случва на 15-та година от основаването на фирмата. Досега производството, складовете и администрацията й са били на три различни места под наем.

Новият адрес на фирмата е на стратегическото Голямоконарско шосе, което свърза града с автомагистрала Тракия. Идеята за инвестиции на това място узрява и започва да се реализира преди четири години. Тогава при покупката на първите 10 дка сделката е станала за 5 евро на квадратен метър. На такива цени са били терените 5-та категория, които не са на първа линия до шосето. Сега цената на земята по това шосе е девет пъти по-висока – 45 евро на квадрат.

Новият комплекс на Апекс сервиз се разпростира на 23,5 дка. “Не смятаме да продаваме терени. Имаме още 12 декара, на които в бъдеще също ще направим инвестиции”, заяви президентът на фирмата Красимир Каравасилев.

Освен в триетажната база, Апекс сервиз заедно с други фирми в съседство е била принудена да направи и други инвестиции. Тази новооформена индустриална зона на практика нямаше никаква инфраструктура. Апекс сервиз е изразходвал 70 000 лв., за да прокара електричество до новата си база, още 78 000 лв., за да изгради кръстовище пред сградата и отбивка, както и 230 000 лв. за водопровод.

Във фирмата работят 150 души. Основната й дейност е свързана с продажбата на резервни части за елекро- и мотокари за всички модели на Балканкар. На склад държи винаги около 3 000 позиции, за да съкрати максимално срока за изпълнението на поръчките. Освен това има собствено производство и продава нови модели кари. Около 70 на сто от продукцията й се изнася, най-вече в страните от ОНД. Предлага и разнообразна подемна техника. Тя е главен дистрибутор на българските фирми от бранша, а също изключителен представител за България Hoerbiger от Германия, която произвежда резервни части за скоростни кутии, на Hidrojet от Румъния с инжекционни компоненти за дизелови двигатели, на Tribometal от Словакия за лагери. Единствен представител е на японската компания ТСМ, което предлага подемна техника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:57 | 30.08.22 г.
fallback