fallback

Globul с нова мобилна услуга

Новата услуга е достъпна за всички клиенти на компанията – както за тези на договор, така и за потребителите на предплатени услуги

13:53 | 18.09.06 г.

Globul разработи и предложи на пазара новата мобилна услуга i-mode, чрез която потребителите получават високоскоростен достъп до електронна поща и интернет сайтове, разделени в 12 тематични категории, съобщиха от компанията.

Новата услуга е достъпна за всички клиенти на компанията – както за тези на договор, така и за потребителите на предплатени услуги.

От i-mode клиентите на Globul могат да се информират за последните новини и прогнози за времето, да играят карти, да персонализират своя мобилен телефон с картинки и мелодии, да проверяват своя хороскоп и др.

Разглеждането на сайтове, изпращането и получаването на имейли и свалянето на файлове се таксува по 2,4 лв./МВ с включен ДДС, като клиентите заплащат само за количеството изпратени и получени данни, без значение колко време са ползвали услугата. Всеки официален i-mode сайт има безплатни и платени секции, които са достъпни след абонамент на стойност максимум 6 лв.

Всеки i-mode потребител получава 200 КВ безплатен GPRS трафик на месец, а след това използването на услугата се таксува по 2,4 лв./МВ с включен ДДС. От 18 септември до 31 октомври Globul предлага на своите клиенти безплатен промоционален период за ползване на услугата, който включва безплатен GPRS трафик до 5 МВ и безплатен месечен абонамент за всички i-mode сайтове, като след изчерпването на тези 5 МВ потребителите заплащат по 2,4 лв./МВ с включен ДДС.

Стартът на услугата е резултат от сътрудничеството между българския мобилен оператор, Cosmote и NTT DoCoMo – най-големият мобилен оператор в Япония, който за първи път предлага услугата i-mode през 1999 г.

Globul има сключени споразумения с доставчици на съдържание от България и чужбина и предлага i-mode с 45 официални български и чуждестранни сайта. Освен до официалните i-mode сайтове, клиентите на мобилния оператор имат достъп и до голям брой независими сайтове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:21 | 11.09.22 г.
fallback