fallback

БМФ продаде още два кораба

Избраният чрез търг купувач е Трансинс Индъстри АД-Варна, която е собственост на две панамски дружества

12:58 | 18.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

След проведен търг е избран купувач за моторен кораб "Осогово" и моторен кораб "Хемус", притежавани от Параходство Български морски флот (БМФ) ЕАД -Варна, според информация, постъпила на БФБ – София.
Корабите са част от активите на дружеството с балансова стойност 713 хил. лв. всеки, като началната цена на търга е била 521 хил. щатски долара за кораб.
От параходството изразиха задоволство от предложената за корабите цена, но отказаха да съобщят точната сума. Класираната на първо място фирма е Трансинс Индъстри АД-Варна, която е собственост на две панамски дружества.
В края на август, също след проведен конкурс, бе избран и купувач за моторен кораб "България" с предложена цена от 5,007 млн. щатски долара. Фирмата, спечелила търга, е Пламар Навигейшън, Лимасол, Кипър.
Едноличен собственик на акционерния капитал на БМФ е Министерството на транспорта. Стойността на активите на дружеството към края на 2005 година надвишава 1 млрд. лева.
По данни преди продажбите БМФ притежава 77 кораба: 49 за насипни товари, 12 за контейнери, шест танкера, пет многоцелеви, три за генерални товари и два ферибота.
Печалбата на БМФ намалява с близо 60% за първите шест месеца на годината до 11,18 млн. лева от 27,75 млн. лева година по-рано.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 14.09.22 г.
fallback