fallback

БТК улеснява междуселищното и международното избиране в района на Павликени

След промяната абонатите от община Павликени ще използват телефонните кодове за национално избиране, като префикс „9” се заменя с „0”

11:34 | 18.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Българската телекомуникационна компания (БТК) започва процес по улесняване на междуселищното и международното избиране в община Павликени. Промяната в кодовете на населените места към телефонната централа в Павликени ще започне днес и ще продължи до началото на октомври.

След промяната абонатите от община Павликени ще използват телефонните кодове за национално избиране, като префикс „9” се заменя с „0”. Националният код на град Павликени за междуселищно телефонно избиране ще е „0610” вместо „96131”. За международно телефонно избиране абонатите към централа Павликени ще използват префикс „00” пред кода на съответната държава.

Автоматичните телефонни централи, за които ще има промяна, са Карайсен, Михалци, Бяла Черква, Бутово, Недан, Бяла Река, Батак, Горна Липница, Димча, Лесичери, Патреш, Стамболово, Вишовград, Горско Калугерово, Сломер, Дъскот, Паскалевец, Мусина.

След промяната значително ще бъде улеснено избирането на съкратените номера на БТК. До момента жителите на общините избират номерата след възловия код – например за телефонни справки 94131 144. След промяната достъпът ще става по следния начин – 0 144.

От днес започва и промяната в начина за изходящо избиране от телефонните централи на възел Белене и възел Никопол и до края на септември ще приключи процесът, който обхваща над десет населени места в района на Плевен.

След промяната над 3 хил. абоната от крайните централи в селата на общини Белене и Никопол ще използват телефонните кодове за национално избиране, като префикс „9” се заменя с „0”. За международно телефонно избиране абонатите ще използват префикс „00” пред кода на съответната държава.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:09 | 27.08.22 г.
fallback