fallback

ОСА на Промота Аеропарк ще решава за ново име и предмет на дейност

Акционерите ще решават за преименуване на дружеството на Честърфийлд АД

16:05 | 15.09.06 г.

Промота Аеропарк АД-София свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 3 ноември от 12.00 часа, на което акционерите ще решават за преименуване на дружеството на Честърфийлд АД, става ясно от съобщение, публикувано на БФБ-София.

Също така дневният ред на общото събрание ще включва приемане на нов предмет на дейност на дружество.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 17 ноември 2006 г. от 12.00 ч. на същото място и при същия дневен ред. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 18 октомври 2006 г.

На 1 септември на блоков сегмент Доминант финанс АД продаде 51% (25 500 акции) от капитала на Промота Аеропарк АД, като купувач по сделката е Константинос Григориос Топалоглу, който притежава 8 на сто от Доминант финанс. Така към момента Доминант финанс притежава 49% от капитала на Промота Аеропак, Константинос Топалоглу - 46%, а Христос Николаос Мурутис държи останалите 5%.

Друга информация, постъпила на БФБ-София сочи, че Промота Аеропарк е стартирало процедура за получаване на правата върху марка мебели Честърфийлд за следните региони: България, Гърция, Кипър, Румъния, целият Европейски съюз и Близкият изток. Русия и Панама ще бъдат следващите цели, след изпълнението на предходните региони.

На 3 април от Доминант Финанс съобщиха, че преговорите за сътрудничество с компаниите Chesterfield USA, LLC и Wholesale Chesterfield Greece, Inc. се намират във финалната си фаза. Сътрудничеството се отнася до производството на мебели, носещи марката “Chesterfield”, във фабриките на фирма EL.VI.FIL. S.A., която ще промени сферата си на дейност за тази цел. На този етап капиталът на EL.VI.FIL. S.A. се контролира от Доминант Финанс АД (5%), Hellenic Supply Union S.A. (50%) и Wholesale Chesterfield Greece (45%).

Междувременно от информация, постъпила на БФБ-София, стана ясно, че Софийски градски съд (СГС) е вписал увеличението на капитала на Доминант Финанс АД-София от 50 хил. лв. на 1,2 млн. лв. чрез издаване на 1,150 млн. поименни безналични акции с номинална стойност 1 лв. всяка.

Последната сделка с акции на Доминант финанс АД-София е от 5 септември на цена 77,1 лв., като оферти по позицията няма.

Свързани компании:

Честърфийлд АД(5CJ)

Доминант финанс АД(4DF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:30 | 11.09.22 г.
fallback