fallback

КФН разреши на 3 договорни фонда и ИД да инвестират в Химимпорт

На 7 септември стартира първичното публично предлагане на 11,083 млн. акции на Химимпорт с номинална стойност един лев и емисионна стойност 4 лв.

17:28 | 13.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, издаде разрешение на три Договорни фонда и на Инвестиционно дружество да инвестират до двадесет на сто от активите си в акции на Химимпорт АД, съобщиха комисията.
Управляващото дружество Стандарт Асет Мениджмънт АД получи разрешение за два от фондовете си - ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд и ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд.
По последни данни от сайта на БФБ нетната стойност на активите на ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд е 3,5 млн. лв., а на ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд - 4,141 млн. лв.
УД ДСК Управление на активи АД, действащо от името и за сметка на ДФ ДСК Растеж, и УД БенчМарк Асет Мениджмънт АД, действащо от името и за сметка на ИД БенчМарк Фонд-2 АД, получиха другите разрешения от комисията.
Нетната стойност на активите на ДФ ДСК Растеж е 4,058 млн. лв., докато на ИД БенчМарк Фонд-2 АД е 2,174 млн. лв.
Също така трябва да е спазено ограничението общата стойност на инвестициите до 20 на сто да не надвишава 40 на сто от активите на дружествата.
На 7 септември стартира първичното публично предлагане на 11,083 млн. акции на Химимпорт с номинална стойност един лев и емисионна стойност 4 лв. Записването на акции ще се осъществява в срок от две седмици след началната дата (до 20 септември).
Преди седмица УД Статус Капитал АД, действащо от името и за сметка на ДФ Статус Нови Акции, също получи разрешение от КФН да инвестира също до двадесет на сто от активите на фонда в акции на Химимпорт.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:35 | 10.09.22 г.
fallback