fallback

Bynet България създаде мрежова платформа за БТК за 15 млн. долара

Според компанията новата мрежа ще подобри качеството на предлаганите услуги на БТК, което ще осигури на телекома по-голяма конкурентоспособност

13:52 | 13.09.06 г.

Новата мрежа ще подобри качеството на услугите на БТК, заяви Орен Саги, директор международни продажби в Bynet (първият от ляво). Снимка: Investor.bg

Bynet Data Communicatios – водещ системен интегратор в Израел и част от групата Rad-Bynet, е приключила работа по създаването на мрежова платформа от ново поколение за Българската телекомуникационна компания (БТК) в проект на стойност 15 млн. долара, който е продължил осем месеца. Това стана ясно на официалното откриване на новия офис на Bynet в София.

Проектът е включвал изграждане на IP/MPLS мрежа, работеща в 30 български града. Системният интегратор използва мултифункционалните маршрутизатори от М-серията на Juniper, както и Е-серията BroadBand Services устройства. Работата на Bynet по проекта с БТК е включвала дейности по инсталацията на устройствата, тяхната интеграция, обучението за работа с новата платформа, както и предоставянето на консултации по ефективно експлоатиране на мрежата.

Компанията е интегрирала продуктите на Juniper от Е и М-сериите и е изградила IP/MPLS инфраструктура, която поддържа виртуални частни MPLS мрежи (на Layer 2 и 3 ниво) с гарантиран QoS (стандарт за качество на услугата) за крайните потребители.

На въпрос на Investor.bg какви ще бъдат ползите за БТК и нейните клиенти от изграждането на новата мрежа директорът международни продажби Орен Саги отговори, че IP/MPLS мрежата ще подобри качеството на предлаганите услуги на БТК, което ще осигури на последната по-голяма конкурентоспособност. Сред основните цели на Bynet България е повишаването на пазарния дял в България и съседните страни. „За нас България е врата към Балканите и Европа. Вярваме, че българският пазар е от стратегическо значение в бъдещото развитие на региона от гледна точка на информационните и комуникационните технологии“, заяви главният изпълнителен директор на Bynet Data Communicatios Алон Бен Зур.

Bynet Data Communicatios е създадена през 1975 година и предлага решения в областта на комуникациите, компютъризацията и телеком мрежите. Бизнес партньори на компанията са Cisco, Dell, HP, Jupiter, Microsoft, Novel и др. 

По време на днешната търговска сесия акциите на БТК поевтиняха с 0,41% до средна цена 9,6 лева при изтъргуван обем от 10 105 лв. Оферти за покупка има на цена 9,56 лева, а оферти за продажба - на ниво 9,6 лева.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:34 | 23.08.22 г.
fallback