fallback

Четирима са кандидатите за Топлофикация Пловдив

Участието си в конкурса продължават CEZ, Газпром, EVN и Овергаз

15:31 | 12.09.06 г.

Четири фирми получиха сертификат, че са закупили информационен меморандум и ще продължат участието си в конкурса, който се провежда на един етап за продажбата на 25,85 млн. акции, или 100% от капитала на “Топлофикация Пловдив” ЕАД, съобщават от Агенцията за приватизация.

Кандидатите са CEZ a.s., Чехия, EVN AG, Австрия, Dalkia International, Франция и консорциум между ОАО “Газпром”, Руска федерация и “Овергаз Инк” АД, София.

Само преди месец изтече крайния срок за закупуване на документация за участие в конкурса, като общо 12 компании закупиха тръжна документация.

До 4 октомври 2006 г. кандидатите ще имат възможност да извършват огледи в дружеството, докато оферти се подават до 11:00 ч. на 9-ти октомври.

За Топлофикация Пловдив се търси стратегически инвеститор, който трябва да докаже, че е произвел 600 хил. мВтч. ел.енергия и 1.8 млн. мВтч. топлинна енергия за последните три години. Компаниите трябва да имат приходи най-малко 100 млн. лв. за последните три години и кредитен рейтинг ВВ+ на "Стандард енд Пуърс" и "Фич" и Вa1 на "Муудис".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:53 | 06.09.22 г.
fallback