fallback

Икономическият и социален съвет с нов главен секретар

Икономическият и социален съвет има за цел да изразява волята на организираното гражданско общество по основните въпроси на икономическата и социалната политика

15:23 | 07.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

С решение на Председателския съвет на Икономическия и социален съвет (ИСС) бе утвърдена кандидатурата на Юрий Спириев за главен секретар на Съвета, съобщиха от организацията. Досегашният главен секретар Мирослав Тончев стана главен директор на Българската стопанска камара.

Юрий Спириев е завършил магистратура по специалност “Социално-икономическо планиране” в Университета за национално и световно стопанство, София. До ноември 2002 г. е заемал различни ръководни позиции в системата на Български пощи. От 2003 г. е работил като независим консултант по проекти на Световната банка. От юли 2006 г. е главен експерт в дирекция “Международно сътрудничество и връзки с обществеността” на Икономическия и социален съвет.

Икономическият и социален съвет има за цел да изразява волята и интересите на организираното гражданско общество по основните въпроси на икономическата и социалната политика на страната. Съветът приема анализи и становища за икономическото и социалното развитие, които изпраща до президента, Народното събрание, Министерски съвет и други институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:13 | 04.09.22 г.
fallback