fallback

До края на годината всички телефони в Плевен и Ловеч стават цифрови

Абонатите ще получават писмено известие за предстоящите изменения, а компенсацията за причинените неудобства е в размер на една месечна такса

14:04 | 06.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Българската телекомуникационна компания (БТК) започва цифровизирането на близо 13 000 телефонни поста в градовете Плевен и Ловеч, съобщиха от телкома. До края на годината 100% от телефоните в двата града ще бъдат цифрови.
 
В резултат на модернизацията в град Плевен ще има промяна в телефоните, които започват с 5хххх, 6хххх, 85хххх, 7хххх, както и при телефонните номера с 843ххх от квартал „Сторгозия”. Номерата с първа цифра 5хххх след промяната ще започват с 60хххх. С 68хххх ще започват телефоните, които до сега са се избирали с 6хххх и 85хххх. Клиентите на БТК от квартал „Сторгозия”, с телефони 843ххх, ще имат нови номера – 688ххх. Новият префикс 69хххх е за телефони, които до момента започват със 7хххх. Останалите цифри в телефонните номера, обозначени с „х” не се променят.
 
През месец октомври БТК ще започне и цифровизацията на телефоните в района на град Ловеч. Телефонните номера, които започват с 2хххх ще се променят на 63хххх, а тези с 4хххх на 65хххх. Последните четири цифри от номерата ще се запазят непроменени.
 
Абонатите, чийто номера предстои да бъдат променени, получават писмено известие за предстоящите изменения, а компенсацията за причинените неудобства е в размер на една месечна такса. Актуалните телефонни номера се въвеждат в базата данни на „Услуги 144”, където срещу съответното име операторите предоставят новия номер на абоната.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:32 | 14.09.22 г.
fallback