fallback

ДФ Капман Макс ще инвестира в ХД Пътища и Мостстрой

Към 25 август нетната стойност на активите на договорния фонд Капман Макс е 2,14 млн. лв.

12:28 | 29.08.06 г.

Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, издаде разрешение на УД Капман Асет Мениджмънт АД, действащо от името и за сметка на ДФ Капман Макс, да инвестира до 20 на сто от активите на фонда в акции на Холдинг Пътища АД и до 20 на сто от активите в акции на Мострой АД, съобщиха от комисията.

Разрешението се дава при условие да бъде спазено ограничението общата стойност на инвестициите до 20 на сто да не надвишава 40 на сто от активите на договорния фонд.

Към 25 август нетната стойност на активите на договорния фонд Капман Макс е 2,14 млн. лв., като общият брой дялове в обращение е 172 055. Нетната стойност на един дял е 12.47 лв., а емисионната - 12.53 лв.

От началото на годината към момента Капман Макс реализира доходност в размер на 24,47% на годишна база.

Договорен фонд Капман Макс е с умерен до висок рисков профил. Фондът инвестира събраните средства основно в акции на български компании. Капман Макс следва агресивна инвестиционна политика и е предназначен за инвеститори, които търсят реализиране на висока доходност на основата на капиталови печалби.

Свързани компании:

ДФ Капман Макс(C8A1)

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:29 | 04.09.22 г.
fallback