fallback

Метро става акционер в дружество за оползотворяване на елотпадъци

Инициативата е част от нова европейска институционална норма, която засяга излязлите от употреба бяла и черна техника и превръщането им в електронен скраб

12:44 | 25.08.06 г.

Късно в четвъртък се състоя работна среща между председателя на БСК Божидар Данев и Берт Ван Дер Велде – генерален директор на Метро Кеш енд Кери ЕООД, по повод включването на Метро Кеш енд Кери като акционер в новосформираното дружество – колективна система за събиране, преработка и оползотворяване на отпадъци от електронната и електротехническа промишленост - Елресурс АД.
На срещата са присъствали и д-р инж. Ботьо Захаринов, изпълнителен директор на Елресурс, и експерти от двете страни.
Захаринов уточни за Investor.bg, че инициативата е част от нова европейска институционална норма, която засяга излязлите от употреба бяла и черна техника и превръщането им в електронен скраб.
Включването на Метро в тази програма е логично, тъй като това е един от най-големите дистрибутор на такава техника, каза още изпълнителният директор, без да разкрива за какъв точно акционерен дял става въпрос.
Елресурс, заедно с акционера си Феникс ресурс, имат пълно покритие в страната, заяви още Захаринов.
Метро Кеш енд Кери окончателно е потвърдил решението си да се включи като акционер в дружеството. За свой представител в Управителния съвет на Елресурс Метро е определил Стилиан Колев – старши търговец в направление електронни и електротехнически уреди на немската верига магазини.
Постигнато е споразумение между двете организации за подписване на договор за съвместна работа в това направление в близките дни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:22 | 13.09.22 г.
fallback