fallback

Само двама кандидати останаха в борбата за България Ер

До изтичане на крайният срок днес оферти постъпиха от Балкан Хемус Груп и от Еър Уан – България

16:45 | 24.08.06 г.

Двама от тримата кандидати подадоха предварителни оферти в конкурса за продажбата на 30 159 броя акции, представляващи приблизително 99,99% от капитала на “България Ер” ЕАД, София, съобщават от Агенцията за приватизация. До изтичане на крайния срок днес в 14,00 ч. предварителни оферти постъпиха от “Балкан Хемус Груп” ЕАД, София, 100% собственост на Химимпорт и от “Еър Уан – България” ЕООД, която според данни от Апис е притежание на Еър Уан, Италия, докато “Егейски Авиолинии” АД, Гърция остана извън борда на родния авиопревозвач. След разглеждане на подадените предварителни оферти Агенцията за приватизация ще определи кандидатите, които се допускат до участие в заключителния етап на конкурса.

В него конкурсната комисия определя правилата за провеждане, които съдържат условията и реда за извършване на пълен правен и финансов анализ, списък с необходимата документация, размер, вид и срок за внасяне на депозита, изискване към съдържанието на офертите, критерии за оценка, проект на приватизационен договор и срок за подаване на оферти.

Участниците, внесли депозит, получават сертификат за регистрация и подават обвързващи оферти, които се отварят най-късно на следващия ден от датата на депозиране. Конкурсната комисия оценява офертите и изготвя мотивиран доклад, след което АП взима решение за избор на купувач и определяне на срок за сключване на приватизационен договор.

България Ер ЕАД, София обслужва 30 редовни международни линии. Извършваните чартерни полети са до 34 града в Европа, Кувейт, Тел Авив и Бейрут, в Средния Изток, и Алжир в Африка. В структурата на приходите от продажби редовните полети са 73,89%, докато чартерните полети са с дял от 26,11%.

Самолетният парк на компанията включва 9 самолета Боинг 737, а реализираният оборот за 2005 г. е 195 млн. лв., спрямо 146 млн. лв. година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:04 | 12.09.22 г.
fallback