fallback

Пощенска банка с повишен кредитен рейтинг от „Фич рейтингс”

Оценките за кредитоспособността на банката са вече BBB+ и F2 съответно за дългосрочните и краткосрочните задължения

10:05 | 24.08.06 г.

Пощенска банка получи по-висок кредитен рейтинг, присъден й от международната рейтингова агенция „Фич” (Fitch Ratings). Така рейтингът на Банката за дългосрочните й задължения стана BBB+, а за краткосрочните - F2. До момента същите показатели бяха респективно ВВВ и F3, припомнят от финансовата институция.
Оценките за кредитоспособността на финансовия трезор бяха повишени в края на миналата седмица. За дългосрочните си задължения Пощенска банка получи положителна перспектива вместо стабилна, както беше до момента. По останалите рейтинги оценката на Пощенска банка се запазва стабилна. Така рейтингът на банката по дългосрочните задължения става по-висок от този на страната, който в момента е ВВВ.
Към 30 юни 2006 година активите на Пощенска Банка възлизат на 2,228  милиона лева . През 2005-2006 година финансовата институция инвестира усилно в развитие на клоновата си мрежа като за периода са открити и реновирани над 60 клона в цялата страна.
Основният акционер на Пощенска банка, EFG Eurobank Ergasias SA (Eurobank EFG), е втората по големина банка в Гърция с активи близо 45 милиарда евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:16 | 12.09.22 г.
fallback