fallback

Над 10 млн. лв. са необходими за ремонт на булевард България в Пловдив

Държавата трябва да отпусне нужните средства след представянето на проекта за реконструкция

10:55 | 24.08.06 г.

Проект за реконструкция на пловдивския булевард България бе внесен в общината в началото на тази седмица. Шестте платна на тази натоварена градска артерия, която минава покрай северната страна на Международния панаир, са кръпка до кръпка.

Първият етап от ремонта ще е с дължина 2,5 километра. Обновяването на платната ще бъде използвано за прокарването на четири нови водопровода. За цялата дължина на булеварда ще са необходими над 10 млн. лева, показват изчисленията на проектантите.

Обновяването на булеварда досега бе извън плановете на общината, която изтегли 50-милионен кредит за модернизиране на инфраструктурата, тъй като той е в системата на републиканската пътна мрежа и за поддръжката му е отговорна държавата.

Досегашните многобройни опити на градската управа да осигури финансиране от държавата оставаха безрезултатни. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов обаче неотдавна твърдо заяви, че държавата ще отпусне средства за булеварда, ако й бъде представен проект.

Разработката на реконструкцията е дело на двамата инженери Александър Георгиев и Димитър Балчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:40 | 24.08.06 г.
fallback