fallback

ОББ създава две застрахователни дружества

Обединена българска банка притежава по 30% от капитала и на двете новоучредени компании

16:54 | 23.08.06 г.

Комисията за финансов надзор издаде лиценз за застраховане на „ОББ – Ей Ай Джи Лайф Застрахователно дружество” АД, гр. София и лиценз за застраховане и презастраховане на „ОББ – Ей Ай Джи Застрахователно и презастрахователно дружество” АД, съобщават от институцията. ОББ – Ей Ай Джи Лайф Застрахователно дружество ще може да извършва застраховка „Живот” и рента, женитбена и детска застраховка, допълнителна застраховка и застраховка „Злополука”, докато ОББ – Ей Ай Джи Застрахователно и презастрахователно дружество може да извършва застраховане по застраховки „Злополука”, „Заболяване”, „ Пожар и природни бедствия”, „Други щети на имущество” и „Разни финансови загуби”. ОББ – Ей Ай Джи Лайф Застрахователно дружество е учредено с капитал в размер на 6 млн. лв., разпределен в 6 млн. броя обикновени, безналични акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

Обединена българска банка АД е акционер с 30% от капитала, докато Американ Лайф Иншуранс Къмпани и гръцкото общозастрахователно акционерно дружество Етники имат съответно по 40 и 30 на сто.

Дружеството ще се управлява от Съвет на директорите в състав от седем члена с изпълнителен директор Георгиус Дедополус. Председател на СД е Стилиян Вътев, а зам.-председател – Христос Кацанис.

ОББ – Ей Ай Джи Застрахователно и презастрахователно дружество е с капитал от 5,4 млн. лв., разпределен в същия брой акции, с номинална стойност от 1 лв. всяка. Обединена българска банка притежава 30% от капитала, докато Етники и Ей Ай Джи Сентрал Юръп&Си Ай Ес Иншурас Холдингс Корпорейшън са с по 30 и 40%. Изпълнителен директор на компанията ще е Венислав Йотов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:34 | 13.09.22 г.
fallback