fallback

Изграждат канализационна мрежа за 1,2 млн. в село край Пловдив

33 фирми от индустриалната зона са принудени да използват септични ями за отпадните води

11:35 | 23.08.06 г.

Изграждането на канализационна мрежа започва в село Ягодово. То е само на пет километра от Пловдив. За стартирането на строителството общината е заделила собствени средства в размер на 200 000 лв. Главният колектор е с дължина 2 километра.

За цялостното изграждане на канализационната мрежа ще са необходими общо 1,2 милиона лева. Останалите средства общината очаква да получи от Министерството на околната среда и водите. Първата копка е предвидена за 25 август.

В някогашния стопански двор на селото се е оформила индустриална зона, в която дейност развиват 33 частни фирми. Поради липса на тръбопроводи за обратни води те са принудени да разчитат на септични ями.

Тук е и проспериращата козметична фабрика Роза импекс на бизнесмена Димитър Георгиев, която непрекъснато увеличава обема на производството си. Поради естеството на работата компанията всеки ден извозва с цистерна отпадните води до пречиствателната станция на 2 км от предприятието. Годишно това коства на Роза импекс около 100 000 лв. разходи.

Поради тази причина бизнесмените от зоната от години настояват този проблем да бъде решен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:02 | 23.08.22 г.
fallback