fallback

Преглед на печата за 23 август

08:09 | 23.08.06 г.

“Фолксбанкен” иска ДЗИ
в. Стандарт
Австрийската банкова група "Фолксбанкен-АД" проявява интерес към ДЗИ Банк. Това съобщава агенция АПА, позовавайки се на австрийското издание на водещия вестник за икономика "Виртшафтсблат". Дъщерното дружество на "Фолксбанкен" за Централна и Източна Европа "Фолксбанк интернационал" проучва българския пазар, където се продава ДЗИ Банк, пише изданието. Още сме в първата проучвателна фаза и не може да се посочи нищо конкретно, коментира говорителят на банката Ото Андре.
Рекорден износ на ново зърно
Няма опасност от дефицит, през септември вътрешният пазар ще се оживи, успокоява зам.-министър
в. Сега
Рекорден износ на пшеница от България за последните 5 години регистрира земеделското министерство. По това време обикновено от страната са изнасяни около 200-250 хил. т зърно, а сега експортът е двойно по-голям и е достигнал 501 хил. т. Това показва справка на аграрното ведомство за търговията със зърно до 20 август, предоставена на "Сега".
 
Преди дни земеделският министър Нихат Кабил заяви, че ако темповете се запазят, има опасност да се премине лимитът за износ от 850 хил. т, което ще постави в риск зърнения баланс. Кабил дори намекна за възможност да се увеличат експортните такси.
Бизнесът притисна Станишев за еврофондовете
в. Сега
До края на септември правителството трябва да осигури на бизнеса пълната информация за кандидатстване по проекти от структурните фондове на ЕС. Ако това не стане, след приемането ни в ЕС частният бизнес няма да види нито 1 евро, заявиха вчера от Българската стопанска камара (БСК).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:03 | 11.09.22 г.
fallback