fallback

Каолин инвестира 5 млн. долара в находище за кварцови пясъци в Украйна

Запасите на новото находище в Украйна се оценяват на 30 млн. тона, като Каолин ще инвестира в разработването му, построяването на фабрика и прилежащата инфраструктура

10:03 | 22.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Дъщерното дружество на Каолин АД в Украйна - "Каолин Азов" е спечелило търг за добив на кварцови пясъци от ново находище, намиращо се в южната част на страната, се казва в съобщение на дружеството публикувано на БФБ – София.
Запасите на новото находище в Украйна се оценяват на 30 млн. тона, като Каолин планира да инвестира 5 млн. долара за разработването му, построяването на фабрика и прилежащата инфраструктура.
Инвестицията ще се реализира на няколко етапа, като първият ще стартира през 2007 г. Разработването на находището и реализирането на инвестицията ще осигури навлизането на Каолин АД на пазарите на кварцови пясъци в Южна и Централна Украйна.
Дружеството вече притежава 5 рудника и две преработвателни фабрики в Сърбия. Последните инвестиции на компанията са завод за кварцови пясъци в Девня и производствена база в Димитровград, която включва кариера и преработвателна инсталация за варовик.
За полугодието дружеството, което е част от структурата на Алфа финанс холдинг, отчита проходи от близо 38 млн. лв. и печалба преди облагане с данъци – 5,5 млн. лв. В момента в Каолин работят над 1 200 души.
На БФБ – София се търгува петгодишна облигационна емисия на дружеството с обща номинална стойност от 5 млн. евро, годишен купон от 7,5% и падеж на 10 юни 2008 г.

Свързани компании:

Каолин АД - облигации(BKAO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:21 | 09.09.22 г.
fallback