fallback

Андреа Казини поема банкирането на дребно в HVB Bank Biochim и Хеброс Банк

Проучване на "Уникредит" показва, че банкирането на дребно е основен фактор за растеж на банковия сектор в България и ЦИЕ

11:36 | 21.08.06 г.

Андреа Казини. Снимка: HVB Bank Biochim

Андреа Казини, главен бизнес директор на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, ще отговаря пряко и за банкирането на дребно на двете банки, съобщиха от банката.

Мария Илиева, която досега ръководеше бизнес сферата на банкирането на дребно, ще заема нова, по-висока длъжност в МКБ Юнионбанк, но от финансовата институция не уточниха каква ще бъде тя. Промяната ще влезе в сила от септември 2006 г. Андреа Казини започва кариерата си в УниКредит през 1987 година като директор на филиала на Credito Italiano в Бреша. Заема различни ръководни позиции в Италия и през 2001 година оглавява Корпоративното банкиране на УниКредит груп в страните от Нова Европа. От 2002 до 2005 година е Главен оперативен директор на банките на УниКредит в Словакия и Чехия.

Последното проучване на "Уникредит" показва, че банкирането на дребно е основен фактор за растеж на банковия сектор в България и ЦИЕ. “В тази сфера се ангажираме да предоставяме специализирани решения на нашите индивидуални клиенти. Основен фокус поставяме на ипотечните кредити и кредитните карти, както и в предлагането на нови възможности за инвестиции чрез спестяванията, като например взаимните фондове на Pioneer Investments”, споделя Андреа Казини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
fallback