fallback

Общо 8 млн. лв. ще инвестира веригата за детски стоки Хиполенд през 2006 г.

През септември ще бъдат отворени два нови магазина в София, в които ще бъдат вложени 4 млн. лв.

09:50 | 18.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Българската верига от хипермаркети за детски стоки Хиполенд ще инвестира общо 8 млн. лв. в нови магазини през настоящата година. Досега едноименната компания има обекти в градовете Пловдив, Варна и Бургас, а от септември ще стъпи и в столицата, съобщиха от Хиполенд. Първият им магазин е този в града на тепетата, като е отворен в края на 2005 г.

Първият магазин в София ще е на площ от 700 кв. м и ще се намира в новия търговски комплекс „Скай Сити”. Планираната дата на откриването му е 20 септември 2006 г. Вторият ще отвори врати няколко дни по-късно. Той се изгражда на собствен парцел, намиращ се до „Метро” в „Люлин”, и ще бъде с площ над 2000 кв.м. Теренът е закупен през 2004 г. от частни собственици именно с идеята на него да бъде изграден комплекс Хиполенд, обясни за Investor.bg собственикът на компанията Мариан Колев, който е и заместник-председател на Българската асоциация за детски играчки (БАДИ - България).

Инвестицията в двата нови хипермаркета ще достигне около 4 млн. лв.

Освен тях, през септември ще бъде отворен и магазин във Велико Търново – в новопостроения Central Mall. Така до края на годината в новите обекти ще бъдат разкрити общо над 250 работни места.

В магазините от веригата се продават както български, така и вносни детски стоки, като по думите на Колев съотношението между тях е 50:50. При някои от групите стоки, например детските дрехи, делът на предлаганите български изделия е над 80%. Сред по-известните марки, които са представени от веригата, са Disney, Barbie, Benetton, Nikko, Lego, Chicco, Match Box, а от българските – Chip, Polino, Bertoni, Sprint, Kolev&Kolev, Dino, Steda.

Собственикът на Хиполенд не уточнява какви са настоящите или очакваните продажби на магазините от веригата, но уверява, че оборотите непрекъснато се увеличават. Според него през първите 3-4 години от дейността на компанията не се очаква тя да излезе на печалба поради сериозната инвестиционна програма, която се провежда и ще предстои и занапред.

През 2007 г. Хиполенд ще открие хипермаркети в още пет града в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:40 | 06.09.22 г.
fallback