fallback

Удължиха срока за офертите за Дунав мост 2 заради сложност на търга

Публичното отваряне на офертите ще стане в 10:00 часа на 2 октомври 2006 г. в сградата на Министерството на транспорта

18:50 | 17.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

До 29 септември 2006 г. се удължава крайният срок за подаване на оферти за изпълнител на проектирането и строителството на новия комбиниран (пътен и железопътен) мост на р. Дунав при Видин-Калафат, съобщиха от Министерство на транспорта.  

Тази мярка се предприема с оглед сложността на провеждания търг и за да се даде възможност на петимата участници да подготвят по-добре своите оферти, обясняват от министерството.

Публичното отваряне на офертите ще стане в 10:00 часа на 2 октомври 2006 г. в сградата на Министерството на транспорта. 

Петимата кандидати за изграждането на моста, които влизат в късата листа след предварителна квалификация, са: консорциум между немската компания Hochtief и испанската OHL; испанската група FCC; консорциум между френската Vinci, Главболгарстрой и Мoстстрой; немският консорциум Zublin (австрийската Alpine Mayreder и френската Eiffel); френският Bouygues (Трансстрой Варна и италианската Rizzani de Eccher).

Общата стойност на проекта е 236 млн. евро, от които 226 млн. евро са за строителни работи и 10 млн. евро - за предпроектни проучвания, проектиране и консултантска помощ. Стойността на самия мост се оценява на приблизително 160 млн. евро.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:16 | 09.09.22 г.
fallback