fallback

Алма Тур БГ с втора емисия облигации, ще строи хотел в Банско

Емисията е за срок от 5 години при годишен купон 6-месечен EURIBOR с надбавка от 4,00%, платим на всеки 6 месеца

14:37 | 17.08.06 г.

На 16 август 2006 г. Алма Тур БГ АД издаде втората си емисия корпоративни облигации с номинална стойност от 5 млн. евро. Облигациите са обезпечени с ипотека и особен залог на движими вещи. Мениджъри по сделката са инвестиционен посредник Ти Би Ай Инвест ЕАД и Обединена Българска Банка АД, съобщиха от двете финансови институции за Investor.bg. Емисията е за срок от 5 години при годишен купон 6-месечен EURIBOR с надбавка от 4,00%, платим на всеки 6 месеца. Главницата ще бъде погасена на пет равни вноски с последните пет лихвени плащания.

Първоначално емисията се пласира частно, като след това ще бъде заявена за регистрация в Комисията за финансов надзор с цел вторична търговия на Българска фондова борса – София. Номиналната стойност на една облигация е 1 000 евро. Емисията облигации на Алма Тур БГ АД е записана успешно на 16 август 2006 г. от три пенсионни фонда, едно инвестиционно дружество и една търговска банка.

Средствата от настоящата втора емисия ще се използват за изграждане на хотел в Банско, рефинансиране на кредити, както и по оперативната дейност на Алма Тур БГ.

От началото на 2003 г. до момента Ти Би Ай Инвест ЕАД е бил водещ мениджър или ко-мениджър на 23 емисии облигации с обща номинална стойност над 98,19 млн. евро. От своя страна Обединена Българска Банка АД e била водещ мениджър или ко-мениджър на 13 емисии корпоративни облигации на обща стойност 76 милиона евро.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:45 | 09.09.22 г.
fallback