fallback

Св. Св. Константин и Елена задели печалбата за 2005 в резервния си фонд

Решението бе взето на проведеното днес Общо събрание на акционерите

12:28 | 16.08.06 г.

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на Св. Св. Константин и Елена холдинг бе взето решение за разпределяне на печалбата за 2005 година (1,04 млн. лв.) в резервния фонд на дружеството.

На събранието бяха представени 91,74% от акционерния капитал на компанията. Основни акционери са Андезит ООД, Итал Комерс 75 ЕООД и Рентапарк ЕООД, като всяко от трите дружества притежава по 28,17% от капитала.

Неконсолидираният финансов резултат на компанията за първите шест месеца на тази година е отрицателен в размер на 182 хил. лв. спрямо печалба от 165 хил. лв. за съответния период на миналата година.

Св. Св. Константин и Елена холдинг АД планира да увеличи инвестициите си в строителството чрез използване на свободните терени на втора и трета линия в курорта за изграждане на модерни и луксозно изпълнени жилищни комплекси "затворен тип". Акцентът на новите хотелски комплекси ще бъде спа туризмът, природните дадености на района и наличието на минерални извори.

Според изпълнителния директор на дружеството Таня Парушева заетостта на комплекса към момента е 100%.

В началото на август книжата на компанията бяха включени в изчислението на широкия индекс BG40. От началото на днешната търговска сесия до момента по позицията бяха прехвърлени 47 акции, при което цената им се повиши с 1,09 на сто до 28,81 лв. Офертите са на нива от 28,01 лв. „купува“ и 28,90 лв. „продава“.

Авторът притежава акции на дружеството

*Очаквайте цялото интервю с Таня Парушева за Investor.bg

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:28 | 10.09.22 г.
fallback