fallback

Дяловете на Алфа Индекс Топ15 и правата на Агро Финанс се предлагат от утре

Портфейлът на Алфа Индекс Топ 15 ще следва структурата на индекса Дневник 15, в който влизат 15-те най-големи и най-ликвидни компании на българския капиталов пазар

16:44 | 15.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

От утре стартира публичното предлагане на дялове на първия в България индексен договорен фонд Алфа Индекс Toп 15, управляван от Алфа Асет Мениджмънт. Портфейлът на фонда ще следва структурата на индекса Дневник 15, в който влизат 15-те най-големи и най-ликвидни компании на българския капиталов пазар.

Движението на цените на дяловете на фонда ще следва движението на индекса и доходността му ще е приблизително равна на средната пазарна доходност. Таксата за управление на Алфа Индекс Топ 15 е в размер на 0,75% от средногодишната нетна стойност на активите (НСА) на фонда, а разходите за покупка – 0,25% от НСА на един дял.

Утре стартира и търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Агро Финанс АДСИЦ до 650 хил. лв. Издадени са общо 150 000 права, като срещу всяко едно от тях ще може да се запише една акция с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Присвоеният борсов код на правата на първичен пазар е R1AGROF, а за вторична търговия на „Неофициален пазар“ - R2AGROF. Правата ще се търгуват на БФБ – София до 29 август, а крайната дата за записване на акции от увеличението е 26 септември.

Учредители на дружеството са ЗПАД Булстрад АД с дялово участие от 30%, ЗАД Булстрад Живот АД с 20 на сто, Ти Би Ай Кредит ЕАД с 20 на сто и Ти Би Ай Инвест ЕАД с 10% от капитала.

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:57 | 12.09.22 г.
fallback