fallback

Акциите на пет нови АДСИЦ ще се търгуват на борсата от 15 август

Книжата на Софарма Имоти АДСИЦ, Трансинвестмънт АДСИЦ, Премиер Фонд АДСИЦ, Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ и Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ ще бъдат регистрирани за търговия на „Неофициален пазар на акции“

12:50 | 11.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на пет нови дружества със специална инвестиционна цел ще се търгуват на БФБ - София от 15 август, съобщиха от борсата. Книжата на Софарма Имоти АДСИЦ, Трансинвестмънт АДСИЦ, Премиер Фонд АДСИЦ, Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ и Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ ще бъдат регистрирани за търговия на „Неофициален пазар на акции“.

След задължителните първоначални увеличения и петте дружества са с основен капитал от 650 хил. лв., разпределени в по 650 000 акции с номинал от 1 лв. всяка една.

Присвоеният борсов код на акциите на Софарма имоти АДСИЦ е SFI. На 15 август ще стартира и търговията с правата от второто увеличение на капитала на дружеството до 5,85 млн. лв. Сред учредителите на Софарма имоти АДСИЦ са ИД Надежда АД, София АД, Телекомплект АД, Телсо АД и Софарма АД. За периода 2006-2007 година компанията планира да инвестира общо 9,8 млн. евро.

Книжата на Трансинвестмънт АДСИЦ ще се търгуват на борсата с код TRINV. Компанията планира да инвестира в съвкупности от вземания по кредитни карти, издадени от банкови и небанкови институции в България. Към момента акционери в дружеството са Петрол Холдинг АД със 70% и Банка Пиреос България АД с 30 на сто от капитала.

Борсовият код на книжата на Премиер Фонд АДСИЦ ще бъде PREMIER. В началото на юни фондът закупи недвижим имот в Априлци, като земеделската земя е с обща площ 10 398 дка и е придобита на цена от 7,41 евро/кв. м. На придобития имот ще бъде изграден затворен жилищен комплекс, състоящ се от еднофамилни къщи в характерния за района стил, зелени площи, паркоместа, спортни и възстановителни съоръжения.

Акциите на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ и Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ ще се търгуват съответно с кодове BSEA и BIG.

Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ ще инвестира набраните средства от първоначалното публично предлагане в два проекта на обща стойност 1,45 млн. евро. Единият е свързан с изграждане на жилищен комплекс в района на Варна, който да бъде отдаван под наем, а другият предвижда закупуване на регулиран парцел в Северното Черноморие.

Първоначалното увеличение на капитала на Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ бе вписано от Комисията за финансов надзор на 5 юли. В регистрационния документ на компанията е посочено, че основният проект към момента е свързан с изграждането на комплекс от еднофамилни къщи и търговски обекти в Горна Баня.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Булгериън Инвестмънт Груп АДСИЦ(BGIG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:21 | 11.09.22 г.
fallback