fallback

Граждани и туристи в Несебър поискаха закриване на шумни барове

Най-много жалби са подадени за плаващите барове „Текила” и „Черна перла”

17:29 | 08.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Граждани, туроператори и туристи в Община Несебър масово подават жалби срещу барове и дискотеки, нарушаващи обществения ред. Във връзка с това общината свиква среща със собствениците на въпросните заведения, за да бъдат взети някакви мерки, съобщиха местните власти.

Най-много жалби са подадени за плаващите барове „Текила” и „Черна перла”, стационирани в екваторията на Черно море – район пристанище Несебър.

За поредна година жители и гости на Стария град са обезпокоявани от озвучителните уредби на бар „Текила“, разположен на северния бряг на античния град. Тази година още един плавателен съд от южната страна на града подлага на денонощен тормоз почиващи и живеещи там. Масово туристите напускат средствата за подслон и местата за настаняване в Стария град, оплакват се местните жители.

Кметът на общината е наредил началникът на РПУ – Несебър да разпореди проверка след 24:00 часа на денонощието на двете увеселителни заведения, както и на всички други, за които са подадени жалби - бар „Амиго”, бар „Викинг”, бар „Тропикана”, находящи се в кк „Слънчев бряг-изток”, в близост до жилищна кооперация „Кая”; дискотека „Бора-Бора” в Несебър – стара част – Морска гара, дискотека „Рио” на южен плаж – Несебър и коктейл бар „Селект” в новата част на града.

Община Несебър вече е връчила уведомителни писма на собствениците на тези обекти за провеждане на срещата, насрочена за сряда, на която ще бъдат изложени мерките и действията, които общината ще предприеме съвместно с органите на МВР.

Сигнални писма са изпратени до директора на дирекция „Морска администрация” – Бургас и директора на Държавната инспекция по корабоплаване – Бургас, с апел да се предприемат незабавни спешни действия по премахването на двете плавателни средства, функциониращи като увеселителни заведения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:07 | 13.09.22 г.
fallback