fallback

ОСА на София филм ще гласува продължаване на дейността на дружеството

Акционерите ще гласуват и за промяна в търговското наименование на дружеството

15:59 | 08.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Галина Греку, ликвидатор на "София филм" - АД, София свиква редовно годишно Общо събрание на акционерите на 18 септември, на което ще се гласува продължаване на дейността на дружеството и прекратяване на производството по ликвидация, показва съобщение, публикувано от Държавен вестник.

За приемане на горното решение е необходимо мнозинство най-малко 3/4 от представения капитал.

Акционерите също ще гласуват за промяна в търговското наименование (фирмата) на дружеството, както и промяна в седалището и адреса на управление.

Събранието се очаква да освободи ликвидатора на дружеството и освобождаването му от отговорност за действията, свързани с провеждането на ликвидацията, за периода от вписването му в търговския регистър до датата на провеждане на ОСА.

След приватизацията на София филм през 2001 г. бяха продадени всички киносалони, които дружеството притежаваше. Осем от тях, сред които Сердика, Модерен театър, Урвич, Мир и Изток, бяха продадени на новоучредени дружества на цена от 4,7 млн. лева. Кината Сердика, Европа палас, Изток и Урвич са продадени на Пеликан ритейл, дъщерно дружество на Equest. 

Това предизвика няколко проверки от страна на Агенцията за следприватизационен контрол (АСК) и Комисията за финансов надзор (КФН). За неизпълнение на поетите с приватизационния договор задължения Агенция за следприватизационен контрол е начислила на купувача неустойки в общ размер на 8 050 073,91 лв. 

По последни данни "Л С Интернешънъл” ЕООД притежава 48,8% от София филм, а Иммофинанс ЕАД държи 40 на сто.

Последната сделка с книжата на дружеството е на 31 юли на цена от 1,01 лв. за брой.

Свързани компании:

Сфилм АД(6SF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:46 | 28.08.22 г.
fallback